Cinefòrum per a dones: "Magdalena" (la vida de Jesús, vistes amb ulls de dona)Dissabte 6 de novembre - Presentació, projecció de la pel•lícula, taula rodona i diàleg.


Ponents:Maria Carme Vigués, Montserrat Galí, Sara Bonet, Noemi Comas, Isabel Fernandez.

Escola de la Mare de Déu del Carme; c/ Francesc Salvans, 60, (entre Autonomia i Av Abat Marcet)


Visita al conjunt monumental de les esglésies de Sant Pere


Dissabte 25 de setembre del 2010, a les 6 del vespre.

La visita, dirigida per Mn Antoni Deulofeu, rector de la parròquia de Sant Pere, vol ser un acte de fraternitat i de pregària conjunta dels cristians de la ciutat.


Trobada de pregària interconfessional: Vespres solemnes

MONESTIR DE LES CARMELITES DESCALCES DE TERRASSA

Dissabte 18 de setembre del 2010, a 2/4 de 7 del vespre.

Trobada de pregària interconfessional: Vespres solemnes
Predicarà el pastor Rvnd Javier Garcia
Manera d’arribar-hi: Al final del tram urbà de la carretera de Castellar trobareu una rotonda, agafeu la sortida en direcció Castellar, al cap d’uns 500 metres agafeu una sortida a la dreta en direcció a la residència e Mn Homs i a l’escola d’hosteleria; passada l’escola i abans de l’entrada a la residència trobareu un trecant a mà dreta, agafeu-lo i a uns 300 metres en trobareu un altre a mà esquerra amb un indicador del monestir. Cent metres més i haureu arribat.


X Aplec de l’Esperit
El X Aplec de l’Esperit, celebrat a Terrrassa el dissabte 22 de maig, va aplegar uns cinc mil joves, segons els organitzadors. L’acte inicial, a la plaça Vella, comptà amb els parlaments de l’alcalde de la ciutat, el conseller de la vicepresidència de la Generalitat i el bisbe de Terrassa i amb l’actuació del grup escènic “34 passes”. El grup de música evangèlic “Papel Maché” va participar en l’animació de l’Aplec. A la tarda es van celebrar actes de testimoniatge i pregària en diverses parròquies de la ciutat i al vespre, els esmentats acte marià i eucaristia al Parc de les Sensacions (Vallparadís). L’eucaristia fou presidida per l’arquebisbe de Tarragona i Primat i concelebrada per deu bisbes i quasi dos-cents preveres. Una assistència de més de dues mil persones. 


Concert “Sons amb esperit d’aplec"


El concert “Sons amb esperit d’aplec” del dia 14 de maig al Centre Cultural va reunir al voltant de tres-cents espectadors. Tant la Coral Evangèlica “Junges Ensemble der Leonhardschöre” de Reutlingen (Badfen-Württenberg) com la coral i l’orquesta de l’”Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels” de Sant Cugat van fer una actuació excel·lent. S’hi van estrenar un “Magnificat” i un “Veni Creator” del compositor Raimon Romaní, director de la coral i l’orquestra da sant Cugat. Aquestes peces s’interpretaren també en l’acte marià i l’eucaristia de l’Aplec.

“Paella Ecumènica”Dissabte 8 de maig de les 11 del matí a les 4 de la tarda.

A l’Escola Pia de Terrassa.

Tot es desenvolupà com estava previst.
La benvinguda i l’oració inicial va anar a càrrec de mossèn Josep Esplugas, delegat episcopal per a l’ecumenisme i les relacions interreligioses del bisbat de Terrassa.
Monsenyor Jaume Gonzàlez-Agàpito, delegat episcopal per a l’ecumenisme i les relacions interreligioses de l’arquebisbat de Barcelona, va fer un dibuix de la situació de l’ecumenisme avui a Catalunya i a Espanya. Sense amagar-ne les dificultats es mostrà esperançat i animà els presents al conreu de les relacions d’amistat i de pregària entre les persones de “base”, en la línia de l’ecumenisme espiritual que exposà el cardenal Walter Kasper a Barcelona l’any 2006.
El reverend David Muniesa, pastor de l’Església Evangèlica de Bet-El, feu quelcom semblant a nivell de Terrassa, tot exposant el procés de progrés de les relacions entre uns i altres, amb un record agraït a les persones pioneres: Mn Albert Viladric, Mn Lluís Bonet, el senyor Mârius Heras (io el mateix David Muniesa, encra que es va oblidar de dir-ho). Va estar d’acord amb l’anterior ponent en seguir la línia de l’ecumenisme espiritual.
Al final de cada ponència s’establí un petit diàleg entre els assistents i els ponents.
La sessió s’acabà anmb una oració conclusiva a càrrec del reverend Benjamí Planes, president del Consell Evangèlic de Catalunya.

La majoria dels assistents, uns seixanta, vancompratir la “Paella” que dóna nom a la trobada..

Premier del Docudrama DAMASCODimarts 4 de maig del 2010, a les 21:00
Al Cinema Catalunya de Terrassa

Hi van assitir tres-centes cinquanta persones aproximadament. Els comentaris al final de la projecció destacaren la qualitat del docudrama i l’ambuient d’”empatia interconfessional” entre les persones assistents.
Lamentablement no hi va poder assistir cap autoritat municipal. El senyor alcalde es va excusar.

Sermó de les 7 ParaulesDivendres Sant 2 d’abril del 2010 a les 10 del matí.
A la Seu d’Ègara, església de Santa Maria

Tot es desenvolupà com estava previst. Les “paraules” es distribuiren així:
Mn Antoni Deulofeu, rector de Sant Pere, donà la benvinguda als assistents i introduí l’acte.   
A continuació els predicadors feren les seves reflexions.


1ª paraula, “Pare perdona’ls.....”, a càrrec de Mn Antoni Deulofeu.
2ª paraula, “Avui seràs amb mi...” Pastor David Muniesa.
3ª paraula, “Aquí tens el teu fill...” Gna Conxita Baños, carmelita vedruna.
4ª paraula, “Tinc set”, pastor Josep Monells.
5ª paraula, “Déu meu, Déu meu, per què..” Mn Fidel Catalan.
6ª paraula, “Tot s’ha consumat”, pastor Antoni Cruz.
7ª paraula, “Pare, a les teves mans...”, Mn Josep Esplugas.

Entre paraula i paraula hi hagueren interludis musicals molt adequats a l’acte a càrrec del Sr Jordi Figueras.

La cloenda la féu el pastor David Muniesa, amb uina pregària d’acció de gràcies.

L’assistència fou d’unes 90-100 persones. La valoració dels assistents molt favorable, fins al punt que s’ha demanat continuïtat per a l’any que ve. La Junta manifesta el seu agraïment a Mn Antoni Deulofeu per l’acolliment de què ens féu objecte.

Projecció de “Magdalena”Dissabte 27 de març del 2010, a les 18:30

A l’Escola del salesians de Terrassa
Hi van assitir una seixantena de persones, adultes i alguna família amb els fills. Els comentaris al final de la projecció destacaren el valor catequètic. També es va dir que, malgrat la senzillesa dels mitjans, el film és molt digne.

Taula rodona per joves: “L’evangelització en el Segle XXI”Es va fer al Casal de la Sagrada Família el divendres 12 de febrer amb els ponents previstos: Mons Josep-Àngel Saiz, bisbe de Terrassa, Dr Antoni Cruz, pastor de l’església Bet-El, Sr Marc Fuentes, d’Àgape,i Sr Juanjo Santolaya, vicepresident del Moviment Cristià de Joves. La moderació a càrrec del pastor Javier Garcia.

Hi van assitir un centenar de persones, la majoria joves dels grups de la parròquia de la Sagrada Família. Després de les aportacions dels ponents hi hagué un animat i ric col•loqui entre els assistents i els ponents, amb total franquesa. Tot plegat va durar més d’una hora i quart.

Presentació Cristians per Terrassa


El passat dia 21 es va produir la presentació del Projecte "Cristians per Terrassa" una inciativa en la que els evangélics i católics col.laboren amb l’intención de mostrar la presencia cristiana a la ciutat, en un marc de concòrdia i donar testimoni de la nostra fe.

El proper día 31 es realizará la primera jornada de treball amb els voluntaris del proyecto, que si Deu vol, començara el proper mes de Gener.